Etichete

duminică, 21 octombrie 2012

BemBereRece! BemBereRece! :)


Berea este cea mai veche bautura alcoolica din lume si a treia ca popularitate dupa apa si ceai.
Berea este bautura care ne strange pe toti la un loc la meciuri, chefuri sau intalniri cu familia si prietenii. 
Are proprieteati de la cele ce ajuta socializarea pana la cele de sanatate. Berea (consumata in cantitati MODERATE!) ajuta la ameliorarea problemelor cardiace, imunitare si un studiu din 2005 a cercetatorilor Japonezi arata ca berea cu continut scazut de alcool ajuta la prvenirea cancerului. 
Unul din cele mai raspandite MITURI despre bere este cel legat de faimoasa si prea temuta "burta de bere" care este in fapt cauzata de mancatul in exces is lipsa de exercitiu fizic, berea saraca fiind tapul ispasitor de multi ani.
Este probabil cea mai raspandita bautura alcoolica, fiecare tara avand o productie de bere si o marca proprie si specifica.
Este si o bautura foarte variata. Ea poate fi "blonda", "bruna" sau "roscata" poate fi amara, filtrata, nefiltrata, dulceaga sau fresh, ca tarie variaza de la 0.5% si, zice Wikipedia, pana la 55%. Marturisesc ca cea mai tare bere pe care am baut-o eu, era o bere olandeza de 18%.
Berea joaca un rol foarte important in societate si in unele tari este tratata ca o adevarata marca culturala. Irlandezii au construit faimosul Pub in jurul berii si au un muzeu impresionant inchinat marcii Guiness. Englezii sunt faimosi si ei pentru legatura lor culturala cu berea iar chinezii fac bere evident, din orez. Insa poporul cel mai faimos pentru iubirea fata de bere este cel german. Ei au inchiant un festival si un intreg oras acestei bauturi. Este vorba de orasul Muenchen si bine cunoscutul Oktoberfest
Berea are personalitate. Se spune ca felul de bere pe care o preferi arata ce fel de om esti, fapt exploatat in multe reclame cum e si aceasta :) Ghiciti care sunt eu! :))
Eu si cu Sergiu al meu avem un mic ritual legat de bere. In fiecare luna mergem la raftul din Auchan cu bere din toata lumea si incercam o bere noua. Nu ne temem ca le vom termina si nu vom mai avea ce sa incercam, pentru ca in lume sunt atatea sortimente de bere incat ele nu se vor termina niciodata.


Acestea sunt doar cateva :)

Un comentariu:

Teona - Doina spunea...

ma bag si eu la o Erdinger:)