Etichete

vineri, 30 noiembrie 2012

The real superheroes!


V-ati gandit vreodata ca super eroii nu exista doar in filme si benzi desenate? Ei sunt aici, printre noi.
Sunt oameni care invata si se antreneaza in fiecare zi pentru a ne apara pe noi. Care la oridin se deplaseaza in cele mai periculoase parti ale globului pentru siguranta tarii noastre. Stiu, suna un pic idealist, si daca asculti povestiile acestor oameni va vor parea ca sunt rupte din filme sau din cartiile lui Sven Hassel. Dar sunt adevarate, sunt pentru o cauza cat se poate de reala si palpabila. De cate ori e un dezastru natural, inundatie, cutremur, de cate ori e un pericol pentru tara, chiar si atunci cand merg in operatiuni externe pentru aliatii tarii, de fiecare data ne ajuta, in final pe noi, cetatenii. Soldatii nostri merg acolo si isi risca viata pentru tara lor si asta ii face super eroi. Ei sunt cei care merg si ajuta oamni cand natura se dezlantuie, cand suntem amenintati sau vulnerabili. Ei sunt gardienii nostri si pentru asta merita respectul nostru.

Sunt oameni pe care nimic nu ii face mai fericiti decat sa stie ca si-au servit tara, societatea si comunitatea in care au crescut. Daca stam sa ne gandim, noi suntem ceea ce suntem datorita parintilor, profesorilor, anturajului, deci comunitatii in care am crescut. Cel mai mare bine pe care poti sa il faci e sa dai ceva inapoi societatii care te-a format. In linii mari asta fac oamneii acestia in uniforme. Fie ca sunt soldati, pompieri, politisti, jandarmi sau paramedici, ei fac societatea mai buna prin bunatatea lor. Acest fel de bunatate nu poate fi cultivat decat prin educatia pe care ti-o da un sistem militar, si anume disciplina si puterea de a vedea dincolo de persoana ta. Puterea de a iti ajuta camaradul, de a lupta pentru ca tara ta sa o duca mai bine.

Pentru spiritul lor de sacrificiu si iubirea lor pentru tara, ei merita titlul de super heroes si merita respectul nostru. Chiar in acest weekend va fi difuzat la TV un reportaj despre sacrificiul lor si cum faptele lor vor ramane ca un exemplu de urmat. Vedeti promoul aici.  
Un exemplu extraordinar de spirit civic si respect pentru super eroii zilelor noastre este in filmuletul de mai jos facut, evident, de americani. Sper si imi doresc foarte tare sa traiesc sa vad astfel de spirit civic si la noi.


Va multumim!

Niciun comentariu: